back to Sydney!

Nu ar vi tillbaka dar vi borjade! Bara for att imorgon 07.00 blir vi och 40-50 andra personer upphamtade har pa detta hotellet..

Jag ska lara mig SURFA.. Undra hur det kommer ga, hahaha, jag och mitt talamod!
Det kommer tas massa fotton av proffs fotografer sa kommer lagga in nagra av dem i veckans slut!

Idag har det vart upp mot 30 grader varmt och okenvindar som blast in over Sydney! HAHA at er dar hemma i kalla sverige!



Kommer uppdatera mer i veckan med narra nya bilder!!

Hoppas ni har det bra!


ciao

Bondiiiiiiii!

Tja!

Livet leker har borta pa andra sidan jordklotet, vi har det sjukt underbart!
Har som sagt forflyttat oss till Bondi beach, en av varldens mest kanda surf strander!

Idag har vi legat pa stranden och vart inne i bondi junktion och kollat massor! Valdigt mysigt!

Finns inte sa mkt att skriva for just nu hander inte sa mycket, vi vantar pa varat surf camp som borjar pa mandag och slutar pa sondag, sen ska vi tillbaka till bondi och da borjar allt pa allvar, har redan fatt ngra jobb erbjudande och vi har kollat lagenheter osv.. Vi stannar har tills nyar da vi drar till Melbourne for Sensation White, sedan stannar vi antingen kvar i Melbourne eller sa drar vi vidare! Stallen vi ska besoka till 100 % ar Melbourne, Aidelede, Brisbane och perth. Sen far vi massor med tips av andra backpackers om vart man ska besoka! Vi vill aven upp i norra Australien for lite djungel liv! Traffa pa lite mysiga spindlar? ishish!

Lite planer har vi aven fast vi mest vill bara hoppa pa forsta basta buss och se vart vi hamnar!
Manniskor i detta landet ar sa sjukt trevliga, vi behover bara sta och se fundersamma ut sa kommer ngn frivilligt fram och fragar om vi behover hjalp! Som idag nar vi yrade runder o letade efter en toalett, sa kom en lifeguard fram och sag val att vi behovde ga pa toa eller ngt, for han sa bara " the toilet is that way".

 

 

Jag har iaf en adress har sa lange tills vi skaffat lagenhet, ifall ngn vill skicka ett brev (GOR DET), pengar eller ngt hahaha! Iaf, har denna adressen!!

 

Sanne Aslund (fast med en prick over, finns ju ej pa datan)

8022109082828

c/- Work and travel company

Locked bag A4035

Sydney South

NSW 1235

Australia

 

 

Och typ alla som laser min blogg, skulle ni kunna skriva era adresser? Ja gillar att skicka vykort eller typ andra sma roliga saker, sa snalla skriv era adresser och vill ni inte skriva ut dem pa min blogg sa skriv dem i ett mail till mig pa [email protected] ..

 

Nu maste jag skryta lite om hur underbart jag har det sa nu kommer lite bilder! Vi hors snart igen.

 

kisses!

 

 

Utsikten!! Bondi beach!

Varat  forsta hotellrum, hehe!


Bondi Beach!!

Nu har vi forflyttat oss till bondi beach dar vi bor pa bondi beach house!!
Har hant sa mkt dessa dagarna sa har typ inte haft tid att sitta och skriva blogg.

Igar va vi pa ett stalle som heter the gaff, superkul! Alla manniskor har nere as sa trevliga och sociala, till STOR skillnad fran oss bittra svennar!!


Bilder och mer kommer imorgon !!



P.S Jag har sa sjukt roligt och jag tror nastan aldrig att jag vill aka hem! >D


Puss

le, du ar i Sydney!

Nu har jag lagt in nagra bilder!! Sa kolla igenom hela sidan for dem ligger lite overallt! Bilderna fran malaysia e mest turist bilder!


Enjoy!



nagon fottar och fran ingenstans kommer en Sara hjulandes,. hahaha

Har gor jag ett happyjump o skriker " JAG AR I SYDNEY, woowwoow "

Kanner lite pa vattnet!

Har har vi Johan som bara var med oss i Malaysia, han drog vidare till Nya Zeeland!

Jag sov hela vagen pa planet, hihi!


Sydney ar en super fin stad! Vi trivs!

THE hostel!


tja!


Tjugo över 8 landade planet i Sydney, vi klev av och blev bemött av en fet liten yr gubbe som tillslut fick in oss i en buss som tog oss till hotellet. Träffade Sara som flög ett tidigare flyg medans vi andra flög över natten, och som sagt så sov jag på detta planet också, hela resan faktiskt.

Borttappning nr 2: Går igenom säkerhetskontrollen och lägger av mig allt, inklusive min kamera som jag hade runt halsen. Tar alla mina saker och går vidare. Efter mig hör jag en go göteborgs dialekt "Hörredudu Sanne, du har inte glömt något?". Bakom mig står Micke och viftar med min kamera.

väl framme fick vi veta att vi skulle dela rum med främmande människor, och ingen av oss tre som kom fick dela rum, utan jag hamnade i ett rum med 5 andra människor. Vilket resulterade i att jag fick sova i Saras rum och dela säng med henne, mycket mycket bättre. 

Dagen gick åt till att utforska staden, känslan av att vara i Sydney är helt underbar. Vi var som små barn på julafton hela högen. Efter många försök att hitta bussen till Bondi beach hittade vi den och åkte dit, möttes av en massa surfare och vi gick ner på stranden och fottade massor och bara umgicks. Kollade ut på havet och alla bara kände längtan av att själva få lära oss surfa.

Sen gick vi hem och powernapade, senare satt vi på hotellet och förfestade lite och sen ut för att upptäcka Sydneys nattliv, även fast det var söndag var det mycket folk ute. Jag gillar verkligen denna staden och vi har börjat leta lägenhet här. Dock ska vi bo ute vid kusten, kanske vid bondi beach. Vi är 5 stycken som ska dela på lägenhet och det känns bra! Gillar dem jag umgås med väldigt mycket.


Idag har vi varit på Work and Travels informations möte där vi fick bankkonton, simkort och massor med information om vad man kan göra. WTC fixar jobb till en hur lätt som helst, och det känns skönt! Fick även träffa massor med andra backpackers som åker med WTC.

Vi har även bokat in oss på Surf Camp, 7 dagars surfing läger! (Mor och far, bli inte rädda nu, hajen kaj räddar mig!!). Såklart lär man sig surfa, man umgås och gör massor med roliga saker, bor i små hus precis vid havet, verkar hur kul som helst och vi längtar faktiskt sjukt mycket. Jag, Sara, Micke och Magnus blir det som hakar på Surf Camp! En av surf lärarna var där idag och berättade om säkerheten när det gäller havet osv, det finns en manet som ser ut som ett finger och är ungefär lika stor, finns tydligen mkt av det här när det blåser.. 

Sen har vi bara chillat runder på stan, det ska bli storm ikväll så vi bestämde oss för att inte åka till stranden. 


Dagens citat, made by sara:
Taxi chafforen till en lite halvt onykter sara: Where u going?
En lite halvt onykter Sara svarar: To the hostel (lite mjukt i rosten som om det inte vore ngnting)
Taxi chafforen svara: Yes, but which hostel?
En lite mer forbannad sara som tycker taxi chafforen ar konstig sager bestamt och argt " THE HOSTEL"!!!!!!!!

 


Har kommer lite bilder fran var underbara dag igar!



                                                    
 
         
Fler bilder kommer senare!!!! men här e ett litet smakprov på hur underbart vi har det!!
Svar till pappa; Vi kommer nog inte besöka aidelede förrens efter Nyår:D Miss you dad !!
Ciao

Backpacker sanne!

Hej alla svennar!

Nu ar jag officiellt en backpacker in Australia! Lika the sound of that? I DO!


Nu ska jag inte skriva nagot! MEN MAMMA, jag kan inte svara pa ditt sms, jag ar framme och so far har allt gatt very good!!



Nu ska jag till playan! Avundsjuka? 28 grader varme!
Igar var en sjukt underbar dag och kvall och det skriver jag mer om nar vi vart och glassat pa playan, bilder kommer ocksa faktiskt..


tja

A la Malaysia!

Nu sitter jag på reggae bar i Malayisa (pappa, jag vet du är avundsjuk)
Här är riktigt varmt och vi har vandrat runder i  Kuala Lumpur hela dagen. Sara och Magnus sitter just nu på planet till Sydney medans jag, Reima och Johan sitter på en bar och tar en välförtjänt drink! Annika och Emilia sitter på flygplatsen (varför?) och den sista i gänget Micke åkte till någon han kände. Klockan 10 går flyget till Sydney, klockan är halv 3 på dagen här och antagligen morgon hemma i sverige.

Flygresan från arlanda hit gick hur bra som helst, jag sov hela vägen! Vakna en gång när planet lyfte, så fort hann jag somna. Sen vakna jag igen när vi skulle äta sen vakna jag lagom till landning, flygturen tog 13 timmar.

Vi känner oss som äkta svenne turister, har vart uppe i alla höga torn som finns och fottat allt vi kunnat, allt från byggnader, människor och smutsiga dammar.

Känns helt underbart att få uppleva en helt annan kultur. Jag är i Asien för första gången, hur fräckt som helst! Umgås med sjukt härliga människor och bara allmänt älskar livet.
Eftersom att jag sov så gott på planet känner jag inte av något jetlag ännu, men resten gör och är ganska sura på mig för att jag fick en god flygturssömn!

Imorgon när vi anländer till sydney ska vi direkt till vandrarhemmet, fixa med alla konton osv och sen slänga oss i poolen direkt. Värmen här i Malayisa är olidlig, känns som man går in i en vägg varje gång man går ut från någon affär. Men vem klagar? Slipper möss&halsduksväder hemma i sverige!

Det var iallafall på tiden att jag kom utanför min skyddade lilla värld hemma på eskilsminne, här får man klara sig själv (eller ja, jag får ju ganska mkt hjälp av mina nya backpacker buddies).


Nu ska jag njuta av min drink och musiken här på reggae bar!

Hoppas ni har det bra där hemma, jag har det UNDERBART, (mohahha)
Bilder kommer någon annan dag..

Ciao


              
                            

A la arlanda!

Varför dras jag alltid till datorer?

06:55 lyfte mitt plan från Ängelholm och innan planet hann lyfta var det dags att landa, så kändes det iaf.
Yrade runt här på arlanda i ca 1 timma innan jag hittade vart jag faktiskt skulle, under den timman hann jag till och med tappa min mobil och återfinna den. När jag väl är smart och gömmer den på ett smart ställe i väskan så glömmer jag helt bort att jag varit så smart, istället får jag panik (som jag alltid får, tänka först, agera sen var det?) och springer runder med väskan i högsta hugg och letar, sen när jag trodde hoppet var förlorat satte jag mig ner och grävde igenom hela väskan och där låg den ju, såklart! Jag skyller på tröttheten! Nu sitter jag och väntar på sara som sitter på bussen från sthlm c. Sen ska vi checka in vårt bagage, äntligen. Min feta väska är fetare än fetast och jag är mindre och svagare än minst och svagast. Sen ska vi möta upp andra som reser med WTC och sen är det bara att vänta på planet! Har 11 goa timmar att se fram emot  (!?!?!).


Jag har inte ens vart borta i en dag och jag saknar redan alla där hemma. Men man får tänka positivt, jag är faktiskt på väg mot något de flesta drömmer om att få uppleva, en resa fylld med nya minnen, äventyr och upplevelser!!

Nästa gång jag sitter på datorn är väl när jag gått av planet i Malaysia om jag känner mig rätt, jag dras till datorer!

Hörs later.
ciao


Hejdå Sverige!

Jag säger inte hej då, jag säger


Vi ses snart!

RSS 2.0