MANGOOOOOOOES!

Nu plockar vi mangos ett tag !!

Kan bara uppdatera en gang i veckan, uhh >(

SMSA MIG sa jag blir glad!
+61410762109
super super glad!!


Hors om en vecka da!
Saknar alla mina vanner, fyyy vad jag saknar er!!!!
Saknar mamma pappar och bror min!


Och vill halsa till farmor, bengt och bert som ger mig fina kommentarer! Hoppas ni har det gott och Bengt, bli inte for inne i bonde soker fru, det ar ett skit program! Sorry, men sa ar det! :)




Ha det nice nu alla!

Darwin!

Da ska jag beratta om Fredagen som blev en mycket rolig kvall.
Vi kom till vart hotell som heter Palace och hamnade i ett 10 Dorm rum, vi hamnade med nagra fransman och nagra tyskar. Nar vi satt och forfestade lite kom en kille fran spanien och fraga vad vi skulle nagonstans och han foljde med oss. Han var en musiker som spelade gitarr och sjong i ett eget band, sjukt trevlig men sjukt dalig pa engelska!

Vi tog iallafall en taxi till The valley och in pa nagon pub men stannade inte sa lange och gick till den stora omtalade nattklubben The family. Forstar precis varfor det ar sa kant, sjukt stor nattklubb men tre jatte stora dansgolv och musik for alla smaker! Vi hade iallafall sjukt kul och kom hem till hotellet vid tre tiden da vi satt uppe ett tag med nagra fran tyskland som spelade gitarr och sjong tyska julsanger, haha. Sen var det en tjej som var fran aussi och en irlandare, som liknade iprenmannen, eller jag tycker att alla irlandare gor det och jag vet inte alls varfor. Jatte trevliga manniskor iaf som hade mycket att beratta och ge oss tips vart vi ska aka och sa vidare! Sen spelade jag gitarr och visade vad jag gick for, det blev iprenmannen laten pa hogsta niva! Konstigt nog var det en av tyskarna som kunde laten och sjong den pa den varsta svenskan jag hort i hela mitt liv!

Vid 10 checkade vi ut och akte till flygplatsen och vantade hela dagen pa planet som gick 9 pa kvallen. Dagen gick fort och flygturen tog 4 och en halv timma till Darwin.
Nar vi landade i Darwin sa var klockan halv 1 pa natten och det var 39 grader varmt, forstar ni da hur varmt har ar pa dagen? Det ar helt sjukt och jag hoppas jag vanjer mig, nastan sa man langtar hem till kalla Sverge!

Imorgon ska vi titta runt i Darwin mer, vi borjar inte jobba forrens pa Tisdag. Puh!


Nu ska vi pa resturang och ata gratis mat, gratis AR gott!


CIAAO!


Kan man?

Kan man forena nytta med noje kan man val forena skolarbete med noje, eller?
Mitt blogg skrivande ska utvecklas och jag ska skriva mycket mer fakta. Min blogg ska inga i mitt projektarbete, som ska handla om min resa till australien, den ska liksom bli som en sorts guide for andra ungdomar som vill gora samma sak som jag gor, backpacka i Aussi. Men jag kommer sjalvklart att skriva allt vad jag gor eftersom att jag vill att ni ska folja vad jag gor och vart jag haller hus. Jag kommer ocksa att andra lite gamla inlagg nar jag far tid, det mesta jag kommer andra ar fakta om stallena jag vart pa och vad det kostat och tips osv.

Nar vi borjar jobba i Darwin pa Tisdag kommer jag bara att kunna vara pa internet en gang i veckan, eftersom att vi ska bo ute pa en farm i bushen (med alla spindlar) sa kommer vi inte vara nara nagon storstad direkt. Hur ska jag klara mig? Utan internet? AAAAH. Och min laptop har lagt av totalt, lyckat! Nar jag antligen fick hit den sa funkar den inte. Far leta upp ett china town, asiaterna ar duktiga pa teknik, och framfor allt billiga!  Viktigt eftersom att ekonomi blivit lite av ett viktigare amne for mig!

Sa som jag hor mina surfledare skrika "PADDLE, PAAAAAAAADDLE" om natterna hor jag min mamma saga " SPARA PENGAR SANNE, SPAAAAARA". Och sparar pengar ar precis vad jag gor, synd att det tog 19 ar innan jag borjade gora det! Men battre sent an aldrig och fint sallskap kommer sist, hm?!

Imorgon flyger vi till Darwin och for att fira varan sista kvall har ska vi bege oss in till Brisbane dar vi ska ut till ett stalle som heter The Valley, dar alla nattklubbar och barer i Brisbane finns. Huvudmalet ar en nattklubb som heter The family och ar varldskand.

Att komma in pa The family kostar 10 dollar (ca 50 kr) innan klockan 10pm och 20 dollar (ca 100) efter 10pm. Annars brukar det inte kosta nagot att ga in pa nattklubbar och barer forutom vid speciella evangemang men detta ar som sagt en kand nattklubb.

Jag har redan varit i The vally och smakat pa utelivet dar och jag kan absolut forsta varfor detta stallet ar varldskant och det ar absolut ett stalle man maste besoka nar man ar i Brisbane!

Detta ar bilder fran The family, inte sa bra bilder men de basta jag hittade pa google!







Jag skriver mer imorgon eller pa Sondag nar vi ar i Darwin. Flyget dit gar imorgon 9pm och vi ar framme 0.35am, allsta halv ett pa natten. Sa vi kommer komma till varat hotell som heter Chilli backpackers mitt i natten nagon gang, trevligt. Men det ar billigast att flyga pa natterna. Och det ar mycket billigare att flyga tydligen an att aka buss/tag och enda gar det snabbare och lattare att flyga an att aka buss/tag. Hm? 



Jag vet inte varfor jag inte ar varldskand konstnar annu, nagon som vet?
Denna strackan ska vi iallafall flyga, tar ca 4 timmar och kostar 350 dollar for oss tva, vilket ar en ca 800 kr per person. Vilket jag tycker ar hyffsat billigt!

Nu drar vi alltsa till okenvarmen!

CIAO!!


Darwin next!

Nu lamnar i Surfarnas Paradise, for ett tropiskt klimat med oken varme!

Darwin, har kommer vi! Vi ska under 4-6 veckor jobba pa en Mango farm, mmm nagon kommer ata mycket mangos! Vem tackar liksom nej till att jobba under 40+ graders varme? Dessutom far jag ha en sadar tuff hatt som bara riktiga gubbar pa farmer far ha!

Blir en liten paus fran strandstaderna, men man maste se lite av Aussis outback ocksa! Och nu ska vi ju rakt in i bushen, skulle jag inte vart sa radd for spindlarna hade jag inte varit minsta lilla radd! Jag ma va en liten manniska, men man ska inte underskatta mig, jag ar nog storre och starkare! haha!

Jag kommer lagga in massor med bilder snart nar jag fixat sladden till min kamera!

Saknar er alla dar hemma sa mycket!

Destination unknown!

Jag har sokt jobb, jobb jobb och tusen jobb. Anledningen? Jag har trottnat pa att vara bosatt i en party/holiday stad, som for ovrigt ar en super underbar stad om man ska pa semester en vecka eller tva! Men jag e ju som jag ar och det maste handa nya saker hela tiden. Vi bestamde oss for att vi ville prova pa fruktplockning och som vanligt trodde jag att det skulle bli en latt match for oss! Men jag har nog ring sadar 10000 nummer, eller ngt och upprepat "Hi, my name is Sanne and I just wonder if you have any fruit picking work available???!!!!!!!!!!!!!!!"
 Men nu har vi nog fatt napp, det roliga ar att staden vi ska till heter Darwin och ligger i Northern Territory som ligger ca 4 timmars flygresa harifran och langst upp i landet! Dar ar just nu tropisk varme, alltsa jatte jatte varmt! Antar att jag kommer vilja rymma hem efter forsta jobbdagen men nu ar det dags for mig att borja jobba, pa allvar! Lara mig ett och annat, att man faktiskt maste kampa for sina pengar! Vi kommer tjana cirka 13 000 goa laxar pa 4 veckor, och tanken av det gor ju det hela lite mer vart!
Dessutom kommer vi antligen att fa traffa djur och fa se tropiska regnskogar, vilket jag langtat efter enda sen jag var yngre och pa nagot konstigt satt hamnade framfor discovery channel! Eller nar man skrev om alla jordens klimat sa var den tropiska regnskogen det man mest ville besoka.
Men da aterstar den stora fragan!
Hur i hela fridens namn ska jag, Sanne, klara av alla insekter, ormar och det mest skrackfulla av allt, alla spindlar?
FY, men jag har bestamt att min radsla for dessa djur inte ska fa stoppa mig att upptacka saker, aven om jag kommer kissa pa mig varje gang jag stoter pa ngt! Jag kommer nog bli ganska hes av allt skrikande, HAHA sager bara en sak!
I min grupp skall det vara tvang pa horselskydd!

For ovring ska Sara fa nagra rader i min blogg.
Sen sara har kommit hit har hon blivit av med sitt
visa kort, blivit bestulen pa sin Mac dator, hennes kamera har gatt sonder, mobilen som hon laste upp for flera pengar funkar knappt och till slut blev hon sa trott pa all otur att hon satte pa sig en lyckoamulett, som hon nu ocksa har tappat!
Men som hon sager "Om man tappar nagot sa betyder det att man inte behover det"! Sa nagonstans har nog Sara tur och haha jag tycker jatte synd om henne som rakar ut for sa mycket, men enda sa tar hon det som en kvinna och forvandlar allt negativt till positivt!

Sara ska aka ut pa road trip med sitt jobb och jag kommer sakna henne men vi traffas snart igen sen ar vi valdigt redo for Sensation white pa nyar.

Jag kommer nog inte fira julafton detta aret, forsta gangen.
Mamma eller pappa, ni maste skicka kalle anka till mig, det gar inte annars. Jag kan inte bryta den trenden! haha!


Forovrigt sa har jag hem langtan, fortfarande! Inte ens nar alla sager att jag ar knapp i huvudet som vill hem till ett iskallt ikea land far jag mindre hemlangtan! Men det ar ju alla mina underbara kompisar och min underbara samt knappa familj som jag saknar! Hoppas ni alla finns kvar nar jag kommer hem!

Nu are slut tjatat!
Hoppas ni har det bra, tanker pa er!
PUSS!



(bilderna lag pa denna datorn, icke jag som tagit dem! Men de ar fran Surfers!)

Hey ho, lets go!

Surfers Paradise har levt upp till sitt namn, vi har haft superkul och traffat supergoa manniskor. Meningen var att vi skulle stanna har tills nyar, men varfor ata en liten bit av kakan nar man kan ata ett helt paket?

Jag vill inte fastna pa ett och samma stalle for da hinner man inte uppleva allt man vill. Och sen behover vi pengar, pengar pengar och massa pengar! Livet var dyrare och leva an vad jag trodde!

Sa vi ska aka ner i landet igen, for att plocka frukt.
Biljetterna till Sensation White i Melbourne ar nu kopta och vi kommer alltsa att fira var nyarsafton dar, SA GOTT!!

Tanke bara skriva lite sa folket vet att jag fortfarande lever! Kommer skriva mer sen nar vi bestamt vart vi ska!


SAKNAR ALLA DAR HEMMA, min hemlangtan gar inte bort men ja har lart mig att leva med den, buh..

puss fran mig!

RSS 2.0