Inbrott!

Jag har inte bloggat sa mycket nu, for vi har haft inbrott och Saras mac dator har blivit stulen, polisen har konstanterat att nagon brytit sig in, lite jobbigt speciellt for Sara som hade valdigt mycket minnen pa sin dator. Sa har jag fatt hit min dator men jag far inte internet att fungera, pappa hjalp?!


Men inte deppar vi for det!
Sommaren ar pa vag och nu ar har typ 10 grader varmare an vad Sverige nagonsin blir under sommarn, HEHE!
Och det gladjer mig sa mycket att ni har SKIT vader dar hemma for det far min hemlangtan att bli lite mildare! Men tycker ocksa synd om er och hade valdigt garna onskat att jag kunde ta hit varenda en av er sa ni fick vara har med mig i varmen och uppleva det jag upplever!

Nu denna helg har det vart ngt som kallas Indy Race har, och det ar typ en tavling med grymt snygga bilar osv. Sa det har vart mycket folk och mycket fest just denna helgen! Och valdigt mycket folk och extremt snygga bilar! 

Tusan att jag inte kunde kora runt har och styla med mammas peugot! ;D

Ska lagga upp lite bilder senare i veckan ocksa!

Snart ar det halloween och den ska vi fira pa ett stalle inne i Brisbane som heter The family, det ar en jatte stor nattklubb. Ngt forslag pa vad jag ska kla ut mig till? waha xD

Skriver mer i veckan. Jag saknar er dar hemma sa sjuuukt mkt! Blir sa sjukt glad nar jag far massa fina kommentarer. Saknar er MYCKET ska ni veta !!

Puss fran er aussi Sanne!

Jobb och lägenhet!

Yes, sitter i våran nya lägenhet nu, vi har bott här i en dag och stället ser redan ut som en soptipp. Någon som är förvånad när det gäller mig? Har dock städat idag, japp jag Sanne har städat! Har skrubbat rent hela köket, ishish!

 

Idag har jag och Sara legat på stranden och det har vart sjuukt varmt och vi har fått sjuukt mycket färg! Satt och kollade på alla som surfade och när jag jobbat lite till ska jag hyra mig en bräda, att köpa är duktigt onödigt eftersom jag åker ifrån Surfers Paradise om ca 2 månader! Det var typ 25 grader varmt, mm nice! Jag tycker det är riktigt mysigt att ligga och kolla på alla som surfar, sådant är man inte van vid att se hemma in Sweden! Snart ere min tur att se lika proffsig ut, eller?! 

 

Oh ja! Jobbade igår och det gick superbra! Jobbar som sagt i en parfym butik, som brossan sa 

"Bra för du luktar så äckligt".. He he he! Mamma och Pappa ni får skicka hit min brossa han hade gillat detta stället, den lille räkan!

 

Nu när man bor själv så har man gjort en del upptäckter, ett par väldigt otrevliga sådana, är grymt besviken!

Disken diskar INTE sig själv, kläderna tvättar INTE sig själva och soporna tömmer INTE sig själva. Jag som alltid trott det? Dumma mig! En annan sak jag har problem med är toalettpapper, vadå jag trodde kanske att alla toaletter hade oändligt med toalettpapper, men så vart inte fallet! Och här är det alltid slut på det, och snål som man blivit vill man inte lägga ner pengar på det. Nej, denna toalettpapper saken skrämmer mig alldeles för mycket, mamma och pappa jag är ledsen men jag flyttar nog inte hemifrån på ett tag!

 

 

Eftersom att vi bor 10 meter från stranden typ måste man passa på att utnyttja detta, hade dock velat kvällsbada men man får bara bada på dagarna här för strömmarna är så starka och här finns hajar! Men har man tur träffar man på Hajen Kaj! Det är en trevlig haj som tvingar barn som simmar för långt ut i vattnet att dricka välling! Japp den skräck historian har vi blivit jagade av sen vi var små av mamma och pappa, vi simmade dock aldrig för långt ut, äta välling! Kan det bli värre?

 

 

Nästa helg är det halloween, mohahah!

 

 

 


 


Surfers Paradise!

Namnet stammer in bra pa staden vi nu ar i! Surfarnas Paradis!

Jag har inte hunnit blogga for vi har haft massor och gora.
Vi hade en valdans tur, vi fixade en lagenhet, en 3a dar vi har var sitt sovrum och tva badrum, ett stort vardagsrum och kok och pool. Vi ar supernojda och vi flyttar in imorgon! Gar man typ 10 meter ar man pa stranden och gar man i ca 10 minuter (i min takt) sa ar man mitt i centrum!

Jag har aven skaffat mig ett jobb, wooow!! Ska sta i en parfym affar, I made it! Dock ska jag soka ett jobb till, ett deltids jobb till da jag insag att jag behover pengar! haha! :)

Nu ar klockan 12 har och jag ska snart sova, en fredags kvall! Jobbar klockan 8 imorgon, men en tjej som verkar super trevlig.

Jag ar i Surfers paradise pa gold coast, ofattbart! Langtar tills sommaren kommit, da ska de surfas!!

Jag saknar ALLA DAR HEMMA och har haft sjuk hemlangtan dessa dagarna, men jag kampar vidare och hoppas att min hemlangtan kommer att ga over!

Imorgon ska jag alltsa flytta in i min alldeles egna forsta lagenhet!


Men nu kallar kudden!!
Nighty Nighty!!

Kisses!

Brisbane!

Vi bor på ett hotell som inte har internet .. typ. Här finns en dator som är från stenåldern någon gång. 

Efter en tuff natt på flygplatsen tog vi flyget till brisbane från Sydney! Kvällen innan stod det på en tv skärm på flygplatsen "Ankommande plan, Darwin - Inställt" (På engelska då) Det planet hade nämligen behövt nödlanda väldigt kritiskt. När vi sedan satte oss på vårat plan så hade vi små tv monitorer framför oss och såklart visade dem nyheterna, och allt om den olyckan, snacka om att jag och Sara som redan är duktigt flygrädda blev lite extra rädda.

När vi kom fram var vi duktigt trötta och tog in på ett hostel och la oss och sov, senare på kvällen gick vi ut och utforskade staden lite och fick lite och käka! Sen somnade vi som två små grisar och vaknade dagen efter, då vi begav oss mot ett YHA hostel, vi hittade dock ett hostel innan som verkade lite bättre och i samma prisklass så vi tänkte ta in på det, dock var det fullbokat med dem hade ett annat sådant hostel som låg en bit bort och vi fick gratis buss dit. Mysigt hippie hostel ungefär. 

Nu har vi bott här över helgen och spenderat våra dagar till att söka boende, vilket är helt omöjligt om man inte är villig att betala 3000 kr minst i veckan eller om man studerar här. Så vi har pratat runder och det är lättare att få boende och jobb utanför staden mot Gold Coast. Vi beger oss mot Surfers Paradise där vi bokat tid med en mäklare som hjälper unga backpackers med att hitta Short term boende och vi ska kolla på två lägenheter som ligger där. Kommer kosta ungefär 4000 kr i månaden och det är nog det bästa man kan få. Här får man lön en gång i veckan och man betalar hyran en gång i veckan också, vilket jag tycker låter mycket bättre än en gång i månaden, men ska inte yttra mig förräns jag fått känna på det! Jag hoppas att vi kommer hitta boende här för här vill vi gärna bo, och vi kommer bo nära en storstad som är helt fantastisk med massa möjligheter. Även om vi får jobb inne i staden är det inte hela världen att ta sig med tåg till jobb varje dag. Skulle vara precis samma sak som att pendla till malmö varje dag, kanske kan bli kul det också. Men först och främst blir det att leta jobb där i kommer bo. WTC har tydligen bara de flesta jobben runt om Sydney så vi har bestämt oss att ta tag i saken i egna händer. Hittar vi absolut ingenting alls, så får vi ringa dem och då kan dem hjälpa oss kanske. Men helst vill vi fixa detta själva, någonting känner jag att jag måste få fixa själv! 
Så fort vi fixat boende och jobb kommer den stora klumpen jag har i magen att försvinna, jag har faktiskt extrem penga ångest även om jag lever väldigt snålt och spenderar mycket mindre pengar än jag någonsin gjort. Känner verkligen att jag behöver en inkomst nu så är verkligen taggad till max för att fixa ett jobb! 

Hostlet vi ska bo på i Surfers har pool, yeey! DET KALLAR JAG LYX!!!!!! Och man känner verkligen hur lyxigt det är (även fast jag aldrig i hela mitt liv bott på ett hotell utomlands som inte har pool, ungefär). Nä den där kräsna Sanne finns inte mer, nu blir man glad för hur lite som helst. Man uppskattar allting mycket mer och ser på saker och ting från helt andra synvinklar. Nu börjar man förstå varför mamma och pappa ville skicka ut mig i världen, någon gång måste man inse vissa saker för att kunna mogna och växa upp. Även fast mamma o pappa alltid kommer finnas där för mig så har jag en egen framtid att skapa och egna mål att nå! Ett av mina mål med denna resan är självklart att VÄXA UPP och kunna klara mig själv (nästan)! Jag är väl inte direkt den barnsliga typen (sssshhh!), okej kanske lite! Forever young, eller?! 


I Lördags var jag och Sara ute och kände lite på Brisbanes nattliv. Vilken skillnad det är på att vara här och hemma. Folk är så sjukt sociala och väldigt intresserade av vad man har att berätta om lilla Sverige.

Nä nu ska jag gå o dra Sara i tårna, har tråkigt.

Mamma, pappa och bror, jag saknar er!
Farmor och Benkt, tack för era extremt roliga kommentarer!
Mina vänner, tack för alla mail och kommentarer och allt, saknar er alla!


See ya!
kisses N hugs.

Lagenhetssokande!

Yep, idag ar jag och Sara ute och soker lagenheter!!
Ska titta pa en imorgon, och nu letar vi for fullt. Sa resten av dagarna kommer jag inte skriva sa mycket..

Och forresten, vi ar 1 timma ifran SURFERS PARADISE!! och typ en halvtimma fran GOLD COAST!


Jag gillar redan denna staden, wihooo!




Dar ligger jag i bakgrunden och glassar, wihoo haha!
see ya!

Of to Brisbane!

De två ljushuvudena har nu blivit 1!

Nej, sara har inte försvunnit, hon har bara blivit brunett! Så nu får jag vara korkad i min ensamhet. Fint blev det på henne iallafall, perfekt tidsfördriv iallafall när man inte har någonting att göra! hehe!

Nu har vi begett oss från Cronulla beach till Sydney igen här vi sitter och väntar på att ta oss till flygplatsen. Vi har bestämt oss för att lämna sydney och bege oss 17 timmar med tåg från sydney till BRISBANE!

 

Dock flyger vi istället då det var mycket billigare än att sitta och löka på en buss eller ett tåg. 

Måste dock berätta att det tog 1 vecka för mig att bli av med mitt nya vodafone simkort, och 1 vecka och 1 dag för sara att bli av med hennes! Men nu har vi skaffat var sitt nytt, och detta är då mitt nya nummer ifall ni vill smsa mig eller ringa, vilket ni gärna får göra! :) (Ja blir superglad av alla fina mail osv).

+61410762109

Jag måste meddela att jag saknar folket där hemma, därför jag uppskattar alla fina kommentarer och så! :) Ska snart börja skicka lite fina brev hem osv, därför de e viktigt att ni ger mig era adresser så även ni får ngt kul ;D

 

Jag och Sara ser verkligen fram emot att spendera vår kväll/natt på flygplatsen .. paus .. NOOOOOT! 

 

 

 

Bara för att visa hur fint jag leder min bräda, whuhuu!
Nu drar vi vidare, mot en ny stad och nya äventyr, självklart ska ni alla få hänga med på resan lite ni också!
Pussar och kramar från aussi Sanne, och aussi Sara!

 

 


Cronulla!

Here we are! AT CRONULLA!

Softaste YHA hostlet vi vart pa och alla ar sjukt sociala och trevliga, traffat folk fran Canada, tyskland osv, till och med en liten irlandare, som pa fullaste allvar liknar Ipren gubben! haha! Och alla berattar olika saker om sina land, man lar sig mycket..

Och nej, vi har inte isbjornar som husdjur?!

Igar var vi ute och checkade runder i staden, and we like it so far! Har skrivit vara cv osv! PAPPSI, ja behover mina personliga brev ! xD skicka dem sa fort du laser detta, vi ska liksom ut och trycka upp vara cv osv i huvudet pa chefer overallt :D


Micke A.K.A "Grattis Skovde" har tatt sin backpack och dragit till Brisbane, staden som ligger precis vid Surfers paradise, dit vi ska ocksa. Fast vi aker formodligen dit efter nyar och firandet i Melbourne! Magnus ar i Wollongong och halsar pa Reima som skall vara dar ett tag. Sa nu ar det bara jag och sara som ar pa egna aventyr! Men vi kommer mota upp de andra sen igen.

Imorse vaknade jag av att det oskade, FYYY! Forsta gangen de vart riktigt daligt vader sen vi kom till Aussi, men har e ju fortfarande bara var!

Engelskan borjar satta sig pa nathinnan nu, jag till och med drommer mina drommar i engelska!! Haha!! Man utvecklas valdigt snabbt eftersom att man hor spraket hela tiden.


Vi har aven fatt ett EGET rum, med EGEN toa och EGEN dusch, kan de blir battre?? Man ar ju inte alls lika krasen nu som nar man var hemma, en egen toa gjorde iallafall mig overlycklig! :)

Nu ska jag och Sara pilla vidare pa vara Cvs och gora lite nytta !!


ciaaao!

Surf camp!

Då var vi hemma från surf camp!! Underbara dagar och vi har haft det hur bra som helst! Ska försöka berätta så mycket som jag minns! :)

Dag 1.

07.15 blir vi upphämtade på YHA hostlet. Jag och sara springer ner med all packning i panik, vi va typ 5 minuter sena, trodde vi. Men nej, vi var däremot en kvart för tidiga! Sätter oss i en tuff liten buss, de va två sådana som kom och hämtade oss. Det var jag, Sara, Micke och Magnus. Bussen kördes av en av ledarna vid namn Chaplin, tror jag han hette. Äkta australiensk snubbe, äntligen fick man träffa någon australienare, än så länge har vi bara träffat på asiater och andra backpackers! Bussresan dit tog typ två och en halv timme, vi kör in på en mega stor camping där de står massa husvagnar, han stannar då utanför en mini liten husvagn och säger "Anyone got a sleepin bag?" YEEY tänkte jag, äntligen får jag användning för min sovsäck! Sen fortsätter han " Cause we're gonna live 40 ppls in that trailor" Jag och sara kollar med skräck i ögonen på varandra medans resten av bussen redan fattat skämtet, sen sa han iaf " NAH, only kidding" hahaha, får man skylla på hårfärgen? Sen kom vi fram och fick veta lite saker som regler osv! Sedan fick vi våra små stugor! Det var molningt och dugg regnade och endå var vi tvugna att pressa ner oss i våra våtdräckter som vi fick, vi såg ut som små korvar hela högen, och kallt var det! Begav oss till stranden Seven Miles Beach, 7 mil lång alltså, jätte vacker strand. Fick gigantiska Surf Brädor som vägde 249858 ton, fick bära var sin ner till stranden. Sen blev vi uppdelade i grupper, ja och Sara hamnade med en ledare som heter Chris. Första lektionen gick väl typ ??!??!?!?!?. Ja ungefär så!! Klarade av att ställa mig upp en gång! Efter två timmars lektion gick alla tillbaka till surfcamp och var helt slut och iskalla, 1 timma senare vare på med våtdräckten igen och ut för 2 timmars surfing till. Sen vare käk, och mat åt mer än vad man någonsin trodde var möjligt!! Gott vare dessutom, vi fick träffa alla andra surflärare också, riktiga australienare som surfat sen de lärde sig gå. Lite avundsjuk är man ju, sådana möjligheter har man ju inte i lille Sverige. Sen vare lite kvällsmys, medans holländarna drack oändligt med öl. haha!

Dag 2.
Efter en iskall natt var det dags att gå upp, 7 på morgonen!!!! äta frulle sen ner i våtdräckten, lucky us att det var solsken och lite varmare. Lektionen gick ganska bra för min del, stod upp några gånger, ramlade dock destu fler! Men kände att jag började få kontroll över min bräda, som fortfarande var gigantiskt. Destu bättre man är destu mindre bräda har man. Vi fick lära oss att göra en surf check, då man kollar om det är high tide eller low tide, man kollar om det finns ripps och hur vinden blåser, vart vågorna är bäst osv. Efter lektionen hade både jag och Sara feber så dessvärre fick vi ligga hemma och vila och vi missade alltså den andra lektionen. Men vi ville inte bli mer sjuka så vi missade resten av dagarna! På kvällen mådde vi lite bättre och då blev det mys tills kl 10 då man måste släcka ner o stänga av musiken. Man kunde sätta in sin Ipod i en tv så de kom musik över hela lägret. Holländarnas musiksmak kan ju diskuteras. Då förflyttade vi oss till stranden för en liten strandfest så de som ville sova kunde sova. Jag o Sara stannade ett tag sen vandrade vi hemmåt och somna som två små grisar. 

Dag 3.
Beautiful day! Riktigt varmt, vi hade sovmorgon till 9! Upp, käka frulle, ner i våtdräckten. Chris kom fram till mig och sa att jag var redo för en mindre bräda, och den blev mycket mindre, gick från en såkallad Newbie (hahah, betyder nybörjare för den som inte fattar) till en 8a! Visst, den var mycket lättare att bära, men inte lika lätt att hålla balansen på. Fick kämpa som tusan första lektionen men jag fångade några riktigt bra vågor (Som surfbrud måste man säga så, "Catch a good wave". Var riktigt nöjd efter första lektionen och vädret var solsken och supervarmt! Hem, lunch, sen solade vi någon timma sedan var det dags för det andra lektionen, den gick superbra den också, lärde mig svänga och "shuffle", det är när man glider fram och tillbaka på brädan för att få mer fart! Jag hade ont i varenda liten muskel men jag kämpade vidare! Efter denna dagen och dessa två lektioner var jag och Sara mycket nöjda. På kvällen gick vi upp till den enda puben som fanns i den lilla byn vi befann oss i för att se på solnedgången, utsikten där var magisk! Sen vare bara att traska ner tillbaka för att äta väldigt goda burgare! Sen vare mys, kortspel osv. Kvällen avslutades med en teori lektion där vi fick lära oss massor med viktiga saker, hur man ska göra om man lyckas hamna i ett ripp osv. Massa andra säkerhetssaker och lite information om vilken bräda man ska köpa osv! Sen vare ner i säng, för att dagen därpå skulle vi få vara med om något mysigt!

Dag 4, sista dagen!
Kl 6 skulle våtdräckten vara på, vi skulle surfa som riktiga surfare gör, och det är ungefär den tiden på morgonen. Då är vågorna som bäst tydligen och det märktes. Lektionen var sjukt bra och det gick jätte bra för mig, yey! För Sara också såklart, vi tog riktigt många vågor, jag följde även med killarna ut och tog några green waves, dem kallas det innan de har bryts och blir vita, jag tog bara 2 stycken, men det var bra för att vara första gången, kändes verkligen som man flög. Sen vare hem käka, sola lite och sen på med våtdräckten igen, vi korvar gav oss för en sista gång till stranden för att genomgå våran sista lektion!! Här gjorde jag årets vurpa, jag försökte mig på en grön våg och gjorde världens volt, såklart såg ALLA det och speciellt ledarna tyckte de var lite roligt. hahaha, typiskt! När det var en halvtimma kvar var vi så trötta och nöjda, vi satte oss på stranden och solade lite med åsikten om att man ska sluta när det går som bäst!! Sara gjorde även en sköldpadda i sanden till Chris, vår ledare. Som sedan råkade trampa sönder den, hahahaha. Sen gick alla tillbaka för att äta och packa, sen blev vi tillbaka körda till YHA för att gå ner på Scubar och få gratis pizza, yey! Bussresan hem var ganska rolig, Shawn en av ledarna berätta om massa djur man skulle akta sig för!

Först har vi, Dropp Bears!
Dem sitter i träden, ser ut som koalor, är ungefär 3 gånger så stora och hoppar ner från träden på en om man står under, och såklart missar dem aldrig! Dem sliter ut ögonen för att sedan äta upp en, börjar med "the bum" (rumpan) och äter sen upp en. För att undvika att bli attackerad av en sådan här ska man antingen stirra dem i ögonen, ha tandkräm bakom öronen eller så skulle man gå runt med en frysbox på huvudet!

Sen berättade han om, Killing dolphins!
Finns i västra Australien, dessa är mycket farliga! Där är det delfinerna man ska akta sig för och Hajarna man ska vara lugna för. " Watch out for the dolphins, they'll eat you, and give all the sharks a big kiss"

Sist berättade han om, Talking dog!
Folk tror att de blivit schitzofrena för de hör röster. Det kan vara när de ligger i sina rum eller sitter på bussen eller bara är ute och går. Då kan man blivit utsatt för en Talking dog! 

Sen när han skulle berätta om "Jumping spiders" sa den andra ledaren att han skulle va tyst, hahaha..

Surf camp var lätt något av de bästa jag varit på! Och jag hör fortfarande deras röster när de skriker " PADDLE!! PAAAAAAADDLE!!!!!!" och "PUSH UP, PUSH UP!! FRONT FOOT, BACK FOOT, now ur surfing brother".. (armarna efter allt paddlande är som spagetti kan jag ju berätta)

Vi har beslutat oss för att vi ska leta boende och vi har redan börjat. Idag har vi ringt på några annonser och mailat massor, och var ska vi bosätta oss? Jo i Cornulla! Litter söder om Sydney vid havet. Vi kommer nog ha jobb mer innåt Sydney, men det tag bara ungefär 40 minuter med tåg. Så finner vi boende där kommer vi bosätta oss där och bo där tills nyår då vi beger oss till Melbourne!


Idag har det varit 340034 grader varmt och vi ligger och svettas i våra sängar, bokstavligt talat! Jag la mitt simkort brevid mig nyss, och 5 min senare var det borta, efter att ha vänt upp och ner på hela hotellrummet hittade jag det, fastklistrat på mitt ben, så varmt är här!

Imorgon beger vi oss alltså till Cornulla! Uppdatering kommer senare!

Här kommer lite bilder från Surf camp, enjoy! 

Ciao!

 

 

Vår grupp, jag valde vårat team namn, blev team bitches! Haha! COME ON BITCHES!

Här kör jag och Sara på den enkla stilen, dock inte den snyggaste! 

WOW första gången jag kom upp!! meeenn...

Kom ner lika fort, hahahah!

Gruppfottoo, wooow!!

Uppvärmning!!

 

Vi fick se delfiner, SÅÅ FINT!

Tredje dagen, jag kör på en grön våg som blivit en vit våg, woho!

'

Sen skulle ledarna styla, haha sista dagen!


RSS 2.0